Vårrengjøring

Snøklokkene, klosterklokkene og krokusene blomstrer, vipa er kommet tilbake og vi har alt hørt lerken synge høyt i sky. Da er hagesesongen i gang og jeg skal starte en hageblogg.

Snøklokker i mosen

I går ryddet og vasket jeg pottene i drivhuset.  Drivhuset vårt er ikke oppvarmet så vi er ikke igang med såingen ennå, men nå begynner det å haste.  Dette er andre sesongen i drivhuset.  Vi fikk det opp litt sent i fjor, så egentlig hadde vi bare en halv sesong.  Akkurat nå er det pottene med gladioler og gladiolsøster som tar opp mye av plassen.  Det er fortsatt  litt frost om nettene så de må være inne litt til.  Ååå om jeg bare hadde hatt et planterom!

Ja det er forresten ikke bare de som tar opp plassen.  Det står ganske mange potter med eikenøtter også.  Å samle eikenøtter er vanedannende og i høst fant jeg så mange i Tengsbakken.  Noen av de hadde allerede åpnet seg og sendt ut en liten rot.  Sjekket samtlige i går for å se om de hadde råtnet eller om det fortsatt sto til liv – det er jo ennå mange måneder til jeg kan regne med å se noe over jorden.  Ganske mange var råtnet men en god del så sunne og friske ut.

Syrin stiklingen jeg tok høst ser også fin ut. Store svulmende knopper. Har tatt en liten stiklig av himalaya bjørk også, kan ikke helt bestemme meg for om den har greid seg.  Noen av knoppene ser litt tørre ut men jeg får vente å se.

Jeg har ikke hatt noen skikkelige hyller i drivhuset.  Har to pottebenker og den ene vikarierer som hylle for småplanter. Har et aluminiumsstativ med plass til 9 frøkasser.  Det fungerer forsåvidt fint, men det er så ubegripelig stygt.  Ellers står alt på gulvet…. Men det er det straks slutt på.  Benjamin skal snekre hylle til den ene langsiden idag… det er iallefall planen.  Og så er det bare å begynne å så 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s