Mosepute og papirpotter

papirpotterEgentlig skulle jeg blogge en ny såliste, men jeg tror huskelappen ble igjen ute i drivhuset og jeg gidder ikke å springe ut dit nå….

Likevel, noe husker jeg; bønner (runner beans), sukkererter, erter og blomstererter har jeg sådd i papirpotter.  Dette er kun andre gangen jeg prøver meg på papirpotter.  Forrige gang var for endel år tilbake og det fungerte sånn høvelig greit husker jeg.  Hadde ikke og har fortsatt ikke en sånn ‘paper-pot-maker’.  Sist ble pottene litt ‘flimsy’ fordi de var litt tynne og jeg måtte stifte de for at de skulle holde sammen.  Akkurat det irriterte meg litt.  Alle stiftene.  Nå derimot laget jeg hver potte av en hel avisside og brettet kanten øverst for forsterkning.  For å holde de sammen uten stift laget jeg en liten revne som jeg stakk oppunder kanten.  Veldig fornøyd.  

fulle potterFrøene jeg har sådd i disse pottene har jeg ikke tenkt til å prikle.  Jeg sår en ert/bønne i hver potte – untatt blomstererten, der har jeg tre i hver.  Siden plantene skal stå i samme jorden til de plantes ut har jeg plantejord i ca halve potten og såjord i den øvre halve.  På den måten spirer frøet i den næringsfattige jorda og røttene finner næring lenger ned i den andre jorda.

 

 

For lenge siden så jeg en mosepute i et hageblad.  Syns de så så koselige ut og tenkte at den idéen måtte jeg huske på. 

moseputeDet jeg ikke kan huske er hvor jeg så det slik at jeg kunne ta en liten oppfriskning på fremgangsmåten.  De jeg så var firkantede og jeg ville heller ha hjerteform.  Pytt,pytt det kan da ikke være så vanskelig å få til tenkte jeg.  Og det var det heller ikke.  Brukte ikke hansker så jeg ser ut som jeg har vært i katteslagsmål, men litt kan man jo lide.  

Valgte å lage den litt stor og plantet til i midten med noen små primulaplanter som måtte reddes fra noen veldig påtrengende naboer.  Mener ganske bestemt at dette kan bli ganske fint hvis jeg greier å holde mosen fuktig og fin slik at den vokser til .  Tenker at jeg skal skifte planter i den i løpet av sesongen.  

Ovnsdelene vi venter på i glassblåseriet kommer i løpet av uken, så da har jeg noen andre hjerter som må lages 🙂

Ha en fin kveld!

En kommentar om “Mosepute og papirpotter

  1. Hei, fin blogg du har! Eg har ein papirpottemakar og den er fantastisk. No må eg sette igang med potteproduksjonen for i helga skal det såast stort her i huset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s