Hagens ballerinaer er kommet!

valmueknopp

I mange dager har knoppene på de gamle valmuene stått helt sprekkeferdige. Med ‘ de gamle’ mener jeg den sorten som har vært her i hagen fra forrige gang det var en hage her.  Da vi tok over hadde vi ikke denne valmuen men etter å ha spadd vekk plen for å lage blomsterbed dukket den opp i stort omfang – frøene hadde ligget i dvale under gresset i årevis.

 

 

 

Ballerina!

Den er uendelig vakker både i knoppstadiet og i blomst.  Bare se på tyllskjørtene!  

Selve veksten er ikke like tiltalende som hos andre orientalere.  Her blir det ikke en stor tett vekst men flere mindre og spredte vekster.  Årsaken til det er at planten sprer seg med rotutløpere i tillegg til frøspredning.  

 

 

Blomstene har utpregede primadonnanykker og legger seg utover sine naboer.  En kunne tenke seg at mindre og sartere planter lider under dette men det er ikke et  problem. Etter blomstringen (som ikke er særlig lang) klipper jeg blomsterstengelen tilbake da frøkapselen  ikke er like attraktiv som hos endel andre valmuer. Bladverket dør ganske raskt tilbake og på den måten frigis det plass i bedet slik at andre kan ta over showet.

En kommentar om “Hagens ballerinaer er kommet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s