Square foot gardening

grønnsaksbed fylles med jordVi har ikke murt opp alle ni grønnsaksbedene ennå, men er i god gang med grønnsakshagingen likevel.  Faktisk er det bare tre bed som er murt og fylt med jord…

For å være sikre på at jorda er næringsrik nok har vi blandet 50/50 jord fra hagen og godt formoldet griselort ( ut av møkkakjelleren under glassblåseriet ).  

Bedene er alle på 1×1 meter og 70cm høye.  Vi vil prøve å dyrke etter square foot gardening prinsippet.  Det vil si at vi deler hvert bed i 9 mindre rom.  Et rom = en sort grønnsak.  På denne måten er det meningen at vi ikke skal dyrke mer enn vi greier å spise opp.  Altså; i stedet for å så en hel pakke med redikker eller gulrøtter på én gang for så å tynne ut halvparten og likevel sitte igjen med nok til en hel armé skal vi nå moderere oss litt.  Vi sår/planter ut i rett avstand og i løpet av en sesong vil vi så og høste like mye – bare ikke alt på én gang.

Akkurat i år blir det nok ikke det helt store må jeg nok innrømme.  Det er bare ett bed til grønnsaker…… Det ene bedet har bønner, erter og sukkererter i seg.  Det andre har jordbærplanter så da er det bare ett igjen.  Der har vi gulrøtter, to ulike sorter salat, vårløk, kålrot og redikker.  I prinsippet skal det være nok å drive vekselbruk innenfor hvert bed i løpet av sesongen og på den måten ikke måtte bytte til neste år men ettersom vi holder bønne/ertevekstene sammen roterer vi bedene til neste år.  Da har vi forhåpentlig fler bed også.

2 kommentarer om “Square foot gardening

  1. Takk for kompliment 🙂 Den delen av hagen er veldig synlig i fra parkeringen til glassblåseriet så vi hadde lyst til at bedene skulle ha samme stil/materiale som bygningen. Dessuten brukes alle pallekarmer vi kan få lagt fingrene på til kompostbinger. Det blir aldri nok 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s