Vi har ikke murt opp alle ni grønnsaksbedene ennå, men er i god gang med grønnsakshagingen likevel. Faktisk er det bare tre bed som er murt og fylt med jord…
For å være sikre på at jorda er næringsrik nok har vi blandet 50/50 jord fra hagen og godt formoldet griselort ( ut av møkkakjelleren under glassblåseriet ).
Bedene er alle på 1×1 meter og 70cm høye. Vi vil prøve å dyrke etter square foot gardening prinsippet. Det vil si at vi deler hvert bed i 9 mindre rom. Et rom = en sort grønnsak. På denne måten er det meningen at vi ikke skal dyrke mer enn vi greier å spise opp. Altså; i stedet for å så en hel pakke med redikker eller gulrøtter på én gang for så å tynne ut halvparten og likevel sitte igjen med nok til en hel armé skal vi nå moderere oss litt. Vi sår/planter ut i rett avstand og i løpet av en sesong vil vi så og høste like mye – bare ikke alt på én gang.
Akkurat i år blir det nok ikke det helt store må jeg nok innrømme. Det er bare ett bed til grønnsaker…… Det ene bedet har bønner, erter og sukkererter i seg. Det andre har jordbærplanter så da er det bare ett igjen. Der har vi gulrøtter, to ulike sorter salat, vårløk, kålrot og redikker. I prinsippet skal det være nok å drive vekselbruk innenfor hvert bed i løpet av sesongen og på den måten ikke måtte bytte til neste år men ettersom vi holder bønne/ertevekstene sammen roterer vi bedene til neste år. Da har vi forhåpentlig fler bed også.
Det der blir flotte bed altså! Noe fjongere enn pallekarmer, ja. 🙂
Takk for kompliment 🙂 Den delen av hagen er veldig synlig i fra parkeringen til glassblåseriet så vi hadde lyst til at bedene skulle ha samme stil/materiale som bygningen. Dessuten brukes alle pallekarmer vi kan få lagt fingrene på til kompostbinger. Det blir aldri nok 🙂