Jeg spar og spar men aldri blir det tomt!

løvetann I hele dag har jeg spadd og spadd løvetann, høymol og kjerringrokk.  Den høyre siden av jordvollen på innsiden av steingarden ligner ikke på en hage i det hele tatt.  Vi skal få luket vekk det verste, fylle på med mer jord og plante til på nytt.  Ja også felle noen fler grantrær da.  Planen er at vi skal plante trær her.  Det er Benjamin som har regien på dette og jeg mener bestemt at det er kastanjer han skal plante .  Mest hestekastanjer men også de spiselige – hvis de har greid seg.  Innimellom trærne skal vi beholde de rhododendronene som vi alt har plantet her.  Opprinnelig ville jeg også flytte alle hagens liljekonvall hit da de bare lager trøbbel i de bedene de står i, men vi lar nok det være.  Det er vanskelig nok å luke ovenstående ugress om jeg ikke skal bale med liljekonvallrøtter også.

I fjor mulch’et jeg endel av vollen med gressklipp og jeg skal si det har gjort underverker! Jorda har blitt mye bedre og ugress med dype røtter kommer nå ganske lett ut av jorda.  Storparten av engsyra har også forsvunnet.  Den har nok ikke likt at jorda ble mer næringsrik.  Fantastisk!  I år blir det mulching over det hele.

2 kommentarer om “Jeg spar og spar men aldri blir det tomt!

  1. Jeg føler så absolutt med deg! Jeg har også sloss med løvetann i dag! Dessverre tror jeg at den vinner da……Blææææh! Finnes det en enkel måte å få fjernet den og alt annet ugress på, i plenen spesielt? Jeg har brukt løvetannstikker i dag, og jeg pådro meg en stor blemme! Som sagt, jeg føler virkelig med deg!

  2. Uff nei, jeg tror ikke det er noen enkel måte å få vekk ugress på. Det er bare å gyve løs med dødsforakt 🙂 Løvetannstikke er nok best for rotugress i plenen. Det er bare det at det er så innmari mye. Noen påsto at løvetann vokser seg ihjel hvis den får veldig mye gjødsel men det tror jeg er noe ordentlig sprøyt! Kløver og smørblomster derimot takker vel for seg hvis jorda blir veldig næringsrik. God arbeidslyst!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s