Hvor skal jeg gjøre av alt?

øverste hylla i drivhusetDet er på høy tid å få småplantene ut i hagen.  I dag trodde jeg at jeg skulle greie siste rest av sommerblomstene men det gikk ikke.  For å være helt ærlig vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av alt.  Planen var at vi skulle hatt noen nye bed klare – ved stien bak gasstanken, men slik er det ikke blitt.  Da er det bare å finne plass andre steder.  

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere i vår spadde vi opp sirkelbedet.  Hele bedet var fylt med stauder  men dessverre var det også fullt av kveke og engsyre.  Har spadd i flere år uten hell – de lurer seg inn i staudetuene.  Da var det bare å gjøre kort prosess 

 

Alt som fikk stå igjen var en sommerfuglbusk. Jeg prøvde å renske røttene på endel staudetuer men det lot seg ikke særlig enkelt gjøre.  En stor klump iris ble delt i tre mindre deler og satt inn mot midten.  Tre andre store klumper var ikke til å redde.  Samme skjebne fikk det meste av dagliljene.  Disse er normalt ganske enkle å dele men mine skulle nok ha vært delt  for flere år siden – de var helt sammenvokste.  Noen ble reddet og tre mindre klumper plantet igjen.  Blå knoppurt, rosa moskuskattost og en hvit stjerneskjerm fikk også amnesti.  Mye plass til sommerblomster her!  Bare at jeg glemte meg litt.  Strødde om meg med frø til opiumvalmue og blålin – de har jo begge så vakre frøkapsler…

Pyttsann.  Nå er det store grupper av levkøy, løvemunn, evighetsblomst, nattfiol og ammi også.  Ammi’en (tannstikker) blir ganske  høy så den har jeg plassert godt inn mot midten.  Antakeligvis kommer det endel verbena (bonariensis) etterhvert også.  Rundt hele kanten står det mørkeblå lobelia.  Sant å si hadde jeg ikke spesielt lyst på det men én plass måtte de jo.. Vet ikke hva jeg tenkte på da jeg sådde så mye av den.

sirkelbed mai-08I mai i fjor så det slik ut. Hostaen og krypjonsokkollen er flyttet til ande bed.  Det sto store mengder orientvalmue her – den gamle med orange, fylte blomster.  Regner med at den vil dukke opp igjen men kan ikke bestemme meg for om jeg vil laden slippe til.  Den har ganske frie tøyler i en annen del av hagen og det er kanskje nok? 

Den store blodripsen i bakgrunnen ble klippet helt ned i helgen.  Det var så mye dødt så det måtte gjøres.  Det ble litt tomt men den vokser nok til igjen…

3 kommentarer om “Hvor skal jeg gjøre av alt?

  1. Det er nok ikke bare du som lurer på hvor du skal gjøre av alt. Jeg lurer litt jeg også når jeg ser alt som står i potter og venter på utplanting.

    Her gikk med noen stauderøtter her også da jeg ordnet bed forrige uke. De var så inngrodd med gressrøtter at det var ikke håp om redning.
    Men så har en plass til noe nytt:-)

  2. Godt å høre at andre heller ikke har fått småplantene sine i bakken. Jeg har alt for mye som må flyttes før jeg får gjort noe.
    Men jeg vet de hadde hatt det mye bedre i beddene enn på terrassen

  3. Skal si jeg blir grønn av missunnelse av din blivende kjøkkenhage. Vart en tur innom glassblåseriet også og nytet. Kommer igjen, jeg..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s