Sommer, deilig sommer!

Nå er det skjønt, dere?  Sola skinner i fra skyfri himmel og det er nesten ikke et vindpust.  Det siste er jo litt uvanlig for oss her på flate Jæren.

rose med nydelig duftEttersom det ikke er noen vind blåser ikke all roseduften bort heller..  De hvite rugosa’ene var først ut og så kom den gule som jeg ikke husker hva heter.  Jeg er ingen rosesamler og heller ingen etusiast.  Faktum er vel snarere at jeg egentlig ikke liker roser; de er fulle av stikkerter og angriper meg til stadighet og atpåtil er de skrekkelig stygge på vinteren.  Likevel har det sneket seg inn noen her i hagen – jeg får meg ikke til å si neg til blomster med herlig duft.

De gamle prestegårdsrosene sto som noen tørre, triste pinner her i hagen da vi kom.  Vi flyttet på de og med tiden har de blitt riktig flotte.  Noen er enkle og noen er helt fylte og med tiden er det blitt såpass tett at alt ser ut som én busk.  Disse er jo ikke remonterende så straks blomstringen er over blir det hele seende litt stusselig ut.  På høsten har de fantastiske nyper som holder et lite stykke utpå vinteren.

prestegårdsroserLike etter at rosene starter kommer peonene og liljene – det får bli neste innlegg.

En kommentar om “Sommer, deilig sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s