Vidunderlige dufter

Lavendel ‘ Å lagre godlukt, det er et trikk.  Tenk om jeg hadde lavendelfabrikk!  Da kunne vi stappe små poser fulle om jeg fikk hjelp av Inga og Lulle.  Så selger vi poser som lukter så godt at de gir godlukt i skuffer og kott!’

Sitatet er i fra Majas Alfabet av Lena Anderson –  En utrolig koselig barnebok.  Eldstejenta og jeg hadde lavendelfabrikk i dag så vi har nesene fulle!

BlomstererterNår vi først er inne på gode lukter må jeg snakke litt om blomsterertene mine.  Dette er den tredje store buketten jeg har plukket i sommer.  En del av dere syns kanskje ikke det er noe å snakke om men jeg sår disse hvert år og har aldri fått en skikkelig bukett!  Blomsterstilken er for kort og plantene er fulle av lus.

I år satte jeg de i det ene grønnsaksbedet – her har vi hatt i godt med formoldet møkk og jeg har vannet med ujevne mellom rom og tilført gjødsel ( riktig nok med tanke på sukkerertene, ertene og bønnene som også vokser her ).  I tillegg har jeg bundet planten inn til stativet og klippet bort dens egne klatretåder for å forhindre at blomstene ødelegges.  Resultatet?  Masser av flotte blomster med 20-25 cm lang stilk!  Vasene er i fra glassblåseriet.

liljer Liljene er også med på å spre en vidunderlig duft i hagen.  På vindstille dager kan det være litt i det meste laget med peoner, roser og liljer i det samme området av hagen…..  .  Peonene har tatt en liten pause – de første knoppene sprang ut ( hvor var kameraet?)  og nå står det knopper igjen som forhåpentlig vil blomstre.  Hvis ikke de regner bort da?

Liljer Lilje Lilje

lilje Lilje

En kommentar om “Vidunderlige dufter

  1. Sniff, sniff, jeg føler duften. Nydelig. Hvilket jobb du lagt ned på erteblomsten. Klippe av trådene var nytt for meg, høres litt arbeidskrevende ut så det er godt det gav uttelling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s