sirkelbedet i juli 09I vår spadde vi ut alt i dette bedet – sirkelbedet.  Kveke og syre hadde tatt fullstendig overhånd og fått godt feste inni alle staudetuene.  Sommerfuglbusken i midten av bedet fikk stå i tillegg til 3 tuer med gule dagliljer og 3 med sibiriris som vi satte ned igjen.  Da ble det mange kvadratmeter med bar jord igjen men nå i slutten av juli er det slutt på det.

malva mochata

Malva mochata var en av plantene som var blitt kastet ut men ettersom den frør seg så villig dukket den raskt opp igjen.

kornvalmue

En annen som kom igjen er kornvalmuen.  Den sådde jeg for 3-4 år siden.  Kornvalmuen spirer bare hvis jorda frøet ligger i blir rotet litt rundt i.  Ettersom vi spavendte hele beddet har de nå dukket opp over alt.  Jeg er veldig begeistret for denne fordi stilken er så tynn at planten gir inntrykk av at blomsten svever i tynne luften.  Rett før blomsten springer ut kan man se kronbladene som et sammenkrøllet papirlommetørkle inni knoppen.

stripet valmuehvit valmue

Disse to med ukjent opphav dukket også opp.

papaver somniferumOpiumvalmuen har de fineste frøkapslene av alle valmuene og er vel verdt å ha bare av den grunn.

BlålinBlålinen har veldig delikate blomster men det er ikke de som roper så høyt i blomsterbedet.  Jeg har disse likemye på grunn av frøkapslene som blomstene.

En kommentar om “

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s