Forandring fryder..

Endelig!  Etter månedsvis med venting ( joda, ventingen starter rett over nyttår) er snøklokkestien vår i blomstring.  Vi pleier å ha snøklokker på bordet i begynnelsen av februar men i år gjorde Kong Vinter en ny vri.  Av alle hagens blomster er snøklokkene min soleklare favoritt.  Ganske stillferdig og diskret.  Men åh så vakker!  Perfekt formet, hvit som ren snø og naturens aller nydeligste grønnfarge.  *sukk* ( så hjelper det en hel del at den er førstemann ut, da 😉 )

Ganske plutselig vil miljøet i hagen bli helt annerledes.  Hele sørsiden av eiendommen har vært flanket av høye, mørke grantrær.  Opprinnelig plantet for å gi le til hagen.   Nå, 50 år senere  har de imidlertid utspillt sin rolle og  samtlige på fremsiden av huset er saget ned.  Det kjennes fint men ganske radikalt.  Nå ligger vi helt åpent for vær og vind.  Og innsyn.  Planene og drømmene er mange men opprydningen går jo litt tregt….  Slike store trær gjør veldig stort vesen av seg når de ligger utover hele hagen…

3 kommentarer om “Forandring fryder..

  1. Heldigvis gjør sånne trær vesen av seg også i ovnen. Dere kan jo legge tømmerlundene slik at de lager le? Har sett at svenskene er dyktige på sånt. Legger vedla og planter på lesiden. Når veden har gått i ovnen har plantene blitt passse store til å være selvstendige.

  2. Det var en veldig god idé. Har steingarder som er ca en meter høye eller litt mer langs hele siden her ( Møye steidn her på Jæren 🙂 ) så forhåpentligvis skal ny leplanting gå greit. Mye bedre enn når de gamle trærne tok alt lys og vann… Likevel kan vedstablene kanskje lage ulike «rom» i hagen en stund? Hmm. Får tenke litt på den..

  3. hurra for våren!
    Jeg var ute og spadde frem snøklokkene i går jeg 😀 Juksepave som jeg er… Dette blir min aller første hagesesong med snøklokker 🙂

    Og det tipset til smgj var kjempeflott, hørtes vakkert ut, og praktisk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s