Skvallerkål Galore

Hvert år spar jeg.  Jeg spar og spar, men skvallerkålen blir det ikke mindre av.  Etter 8 år er det ingen antydning til at jeg er i ferd med å vinne denne kampen.  Det eneste jeg oppnår er raserte blomsterbedd og hissigere skvallerkål….. .  Det er alltid små rotbiter som blir igjen.

Det sies at dersom man ikke kan hamle opp med dette ugresset så kan man jo alltids spise det. Jo takk! 

I år la vi merke til at det har spredd seg ytterligere og vil snart strekke seg inn i liljebeddet.  Hva kan vi gjøre?  En kort stund vurderte jeg å grave ned sperrer i jorda for å begrense spredningen, men det ville jo være å gi tapt.  Ikke sant?  Beddene er fulle av busker og store stauder som jeg ønsker å beholde så å sprøyte med Roundup er ikke en løsning.  

Jeg la en lur plan.  Ikke et blad har jeg lukt i år.  HJELP! Tenker du sikkert.  Nå får jo røttene samlet masse krefter og energi!  Og det er i og for seg sant. En ettermiddag, med katter og barn i hus, krøp jeg rundt i beddet med Roundup og en liten malepensel.  Hvert  blad ble møysommelig malt med det jeg håper var en sterk nok blanding.  Dersom planen min slår til slår til så er det blad på alle røttene og forutsatt at jeg har malt alle bladene vil alle røttene få i seg giften.

 Whoohahahaha!

Dette er nok bare første runde, men kanskje vinner jeg til slutt?

4 kommentarer om “Skvallerkål Galore

  1. Høres ut som en ond plan >:) Har endel skvalderkål selv og er ikke spesiellt glad i den… Men jeg lurer på om det hadde vert mer effektivt å klippe av alle bladene og så pensle det som kom opp igjen? Mindre å pensle på og roundup fungerer best på planter i god vekst. Meeen det var bare en tanke. Om det funker vet jeg ikke, og kanskje greit og vente med å klippe før det har gått et par uker og det som er penslet har dødd blitt satt tilbake. Da er det lettere å se hva som må tas på nytt 🙂
    Lykke til hvertfall!!

  2. Det er vanskelig å si hva som fungerer best, Mari. Med blader ser en jo hvor en skal pensle. Tanken min var at de skulle være i god vekst og ettersom de da har store blader er det en stooor flate som trekker til seg MAAASSE Roundup 😉 Det ser ut som de strever litt og jeg klipper ingenting før bladene er helt døde. Og da er det på ‘an igjen med ny vekst. Det er bare å krumme nakken og se hvem som holder ut lengst ;o)

  3. Strävsam vinner, heter det. Jag tycker det var en helsmart idé, säg ifrån om den hjälper, den kan jag ju försöka på tistel och nässlor också, kanske..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s