Bare blåbær?

Jeg har jo lenge ønsket meg blåbær i hagen. Ikke amerikanske blåbær fra hagesenteret, men skikkelige blåbær.  Barna som vokste opp i huset vårt (på`50-tallet) fortalte at de pleide å gå på blåbær tur i utmarka på siden her.  Området ble siden beitemark og nå er det ikke ei tue igjen. *sukk* Det vokser blåbær i skogen like ved men jeg har litt vanskelig for å forsyne meg med planter i naturen… .

I går hentet min Kjære gammel murstein i fra en rivningstomt og kom hjem med hengeren full av stein.  Og bagasjen full av blåbærlyng! Hurra!

De ville visstnok ha blitt jevnet med jorden av en bulldoser hvis de ble stående, så han reddet de jo bare.  Sa han i allefall.

Da var det bare å hive seg rundt å rydde plass i Eikelunden.  Spadde vekk ugress og flyttet planter.  La på ny torv og vannet rikelig.

Så var det bare å plante.  For at det ikke skal tørke så fort opp før plantene er etablert har jeg lagt på bark i mellom tuene. Fingers crossed for at de greier seg!

Måtte flytte noen gamle liljer for å gjøre plass.  Det er én som er ulik de andre, men jeg vet ikke hvilken sort det er.  Løken lå en plass og blomsterstilken kom opp en annen plass.

Sånn gikk det.  Har plantet skjellene i potter, så får vi se om de greier å spire… .  Hvis ikke er nok ikke alt tapt; samme lilje hadde også en mengde små bulbiller som var modne, disse er selvsagt behørig plantet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s