Eplehøsten

Oj.. .  nå skrev jeg overskriften før jeg fikk tenkt meg om og det illustrerer hvor vanskelig det kan være å holde på dialekten sin. 

I ukesvis har snakkisen (her på landet i hvertfall) vært at det er altfor vått og bøndene sliter med innhøstingen.  Det har neppe noen effekt på søteplene og det er heller ikke de jeg snakker om her.  Det er jordepler det dreier seg om.  Potetene, altså.  Eller som den utflyttede Hakadølen jeg er skulle jeg kanskje si pottittene…nei,  jeg visst aldri hatt sterk dialekt.

I vår satte vi en liten rad med poteter, bare for gøy.  Det har regnet konstant, nesten.  I perioder tror jeg de har stått med vann til halsen.  Vann-poteter. 

Absolutt ikke de største potetplantene en kunne fått men nå fikk vi lyst til å høste noen.

Hensikten med å sette poteter var i og for seg ikke matauk men at jentene skulle få høste og spise egne poteter. 

Pixie er strålende fornøyd med fangstenHvis du ser godt etter kan du se en renne med vann på siden av potetraden, vi kunne altså høste og vaske i en vending 🙂 Aldri så galt at det ikke er godt for noe?

Etter tre planter hadde vi fylt bunnen på kurven vår.  Akkurat nok til familiens middag 🙂

Denne helgen har vi en giveaway på Livet i Glassblåseriet.  Stikk innom å vær med i trekningen du også.

Ha en riktig god helg!

10 kommentarer om “Eplehøsten

  1. Og vi skal snart høste inn gulrøttene til farfar, verdt en liten tur over Atlanteren det;)

    Husker du forresten «Skuret», lekehuset mitt med potetåker på størrelse med et kjøkkenbord? Husker ingen god potethøst, men bare følelsen av å ha flyttet på landet og være selvberget i en alder av fem:)

    God helg og gratulerer så mye med jubileet -godt gjort!

  2. Kjekt for barna å være med å dyrke noe. Tydelig fornøyde potetplukkere hos deg. Jeg har ikke tatt opp mine enda, så jeg er spent på om det blir noe avling her.

  3. Ja det er absolutt verdt en tur over Atlanteren! Første omgang med gulrøtter og pastinakker er fortært her 🙂 Husker gulrøtter i melkekartonger hjemme hos dere…det var kanskje leieboeren sine det? Det er utrolig gøy for store og små å dyrke egen mat – og du verden så godt det smaker! God tur over Atlanteren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s