Snitteblomsthagen

Vårens prosjekt her i hagen har vært etableringen av snitteblomsthagen.  Halve moroa med å ha en hage er nettopp det å kunne plukke fine blomster for gi bort eller ta inn i egen vase.  Men så er det noen ganger slik at jeg vegrer meg; jeg vil selvfølgelig gjerne ha rikelig med blomster i bedene også.  Derfor har vi i lengre tid tenkt på å lage en egen snitteavdeling bak i hagen. 

I vår gikk vi i gang:Anker er støpt og påler festet. Vi bruker armeringsnett for å skille bedene på langs og på tvers.

Benjamin skjærer dekor på pålene.

 Inngangen til bakhagen deler snitteavdelingen i to. Her kunne vi ha valgt å la gressplenen i frukthagen fortsette igjennom og inn i bakhagen men…..vi hadde noe beleggningsstein liggende og valgte å bruke den.

Slik ser det ut i fra frukthagesiden:

 (komplett med gamle fôringstau, vannslange og feiekost – ingenting kan måleseg med proffesjonelt stylet foto! Jada.)Jord ble fylt i.  For å holde jorden på plass bruker vi gamle trestokker vi har hatt stående i en evighet.  Disse er knusk tørre med avskallende bark, noe som gir inntrykk av at hagen ikke er så ny som den er.  Småplanter ble plantet ut i midten/slutten av mai.

Ferdig!  Snittehagen er klar og jeg er kjempefornøyd.  Naboen kaller den for borgen og Benjamin sier Gates og Mordor men jeg tror dette blir kjempeflott.  Tanken er at kaprifol skal klatre på hver side av inngangen og staudeklematis som skille på langs frister veldig.  Det får bli et annet år.  Akkurat nå er jeg mest spent på hva som når å komme i blomst til bryllupet om…..eh..tre uker.

2 kommentarer om “Snitteblomsthagen

  1. Takk, takk Tua 🙂 Ja, det er en veldig god idè – og det beste er at en egentlig ikke trenger å sette av så veldig stor plass. Et bed på 1×2 meter kan gi rikelig med blomster til vasen hele sesongen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s