Overraskelser

Etter som årene har gått er det blitt færre overraskelser under juletreet.  Julen min dreier seg om å være sammen med familien og skape koselige minner med og for barna våre.  Våre og søsteren min sine.  På min imaginære ønskeliste hadde jeg bare skrevet «tid» i år. Dette har ingenting å gjøre med tidsklemma og at vi alle sammen har det så travelt hele tiden.  Kun at jeg ønsker meg litt mer tid til å lage.  Strikke og sy.  Tid til å sette meg ned med eldstejenta og tålmodig lære henne å strikke.  Kanskje det blir i 2013?

I år lå det faktisk en stor overraskelse under juletreet.  Jeg svermer for klær og ikke minst hår i fra midten av forrige århundre. (Det er her tiden til å lage kommer inn i bildet; smått med klær i ’40-talls snitt på H&M).  Under juletreet lå en skuff fint innpakket… Hæ? En skuff?  En practical joke? Livet er som en kommode; bare skuff på skuff..  Neida, resten sto i en annen del av huset.

20121229_124758

Dette flotte sminkebordet fikk jeg 🙂  Herlig, ikke sant?  Stolen har jeg etter besteforeldrene mine.

Før jul fikk vi en enda større overraskelse.

2012-12-13 13.18.49

2012-12-13 13.19.34

Snø. Enorme mengder med snø.  Så mye at vi var værfaste!  Skolen var stengt i to dager og vi kom oss ikke til barnehagen.  Glassblåseriet kunne ikke åpne.  Hverdagens hastighet ble skrudd ned  flere hakk. Midt i den travleste julehandelen.

Jula kom likevel.  Vi skulle til østlandet for å feire jul i år.  Det var bare såvidt det gikk.  Lille julaften var det storm og alt annet enn ideelle kjøreforhold.  Med full dieseltank, dyner, mat og drikke i bilen besluttet vi å forsøke. Snø kom det selvsagt også.  Vi kjørte fra Jæren til Lyngdal på tredje gir… Puhh. Deretter gikk det litt bedre. Etter 11 timer var vi fremme. Hjemturen noen dager seinere gikk heldigvis lettere.

Juleferie.  Noen dager fri.  Fort, få garn på pinnene!

vintage reindeer jumperI godt over ett år har oppskriften på denne genseren ligget i arkivet på PC’en.  På tide å komme igang?  Gamle mønstre laget for gamle garnkvaliteter byr på litt utfordringer for en som ikke er altfor strikkekyndig.  Atpåtil skal det strikkes forstykke og bakstykke som så skal syes sammen.  Nei takk.  Jeg strikker rundt og satser på at jeg greier å trikse det til med armhullsfellingen… .

Riktig godt nytt år der ute!

🙂 Line

P.S: Jeg legger ned Pixie og Sweetpea bloggen og mine få håndarbeidsprosjekter vil fra nå av postes her på bloggen. De vil samles under egen kategori slik at du står fritt til å la være å lese dersom du ikke ønsker 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s