Høstsåing av stauder

Høsten er en fin tid å så stauder.  Mange stauder spirer bedre hvis de får noen uker med kulde og dermed er det ideelt å la såpottene stå ute gjennom høsten og vinteren.  En annen sak er at endel frø har best spireevne når de er ferske.

 

såjord

 

frø

Jeg blander litt perlite i såjorda.  Det syns jeg gjør at jorda blir litt mindre kompakt i tillegg til at det holder godt på fuktigheten. Her er det Astrantia «Ruby Cloud» som sås.  Vi har endel gamle sorter Astrantia / stjerneskjerm som er litt grålig gammelrosa i fargen i hagen og kun noen ganske få (navnløse) mørke Astrantia. 

 

vermiculite

Frøene sås ganske grunt og jeg dekker med et lite lag vermiculite. En kan fint dekke med såjord eller sand i stedet, men jeg får ofte et grønt mose eller algelag på jorda og opplever at såjorda lett kan danne en hard skorpe som hindrer spiring.

 

navnelapp

 

Sist, men ikke minst må det settes en navnelapp i potten.  Om du bare sår en par, tre ulike arter og tenker at du kommer til å huske hva det var og kjenne de igjen når de spirer, så tro meg, det gjør du ganske sikkert ikke.  Innen den tid har du sikkert sådd mange ettårige planter i tillegg og i en travel prikleperiode er forvirringen fullkommen.

Mine frøpotter setter jeg ute i en perforert plastkasse som dekkes med vekstduk. Duken slipper igjennom lys og vann men holder ikke sneglene ute, så det er viktig å sjekke med jevne mellomrom. 

Da er det bare å se frem til våren!

/ Line

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s