Sommerbryllup

 

DSC_0279Hvis man drømmer om bryllup med norske blomster er sommerbryllup den beste tiden.  Våren kan være litt mager her på den nordlige halvkule, men så kommer juli og alt er i blomst.

Slik pleier det i alle fall å oppleves.  Men i år, med den helt ekstreme varmen og tørken var jeg et øyeblikk engstelig for at jeg hadde lovet mer enn jeg kunne holde.  Det skal en god del blomster til for å fylle et helt bryllup.

Alvehagens etos innebærer at jeg kun bruker blomster jeg dyrker selv, sanker vilt eller plukker i andres hage. Det må a l d r i  være noen tvil om hvorvidt blomstene er norske, dyrket på Jæren og fri for kjemikalier.  Det er ingen enkel sti å følge da jeg aldri kan være helt sikker på hva jeg har å høste eller hva om det ikke er noe?

«Duse farger, med innslag av noe mørkere» var brudens ønske og jeg engstet meg for at hagen ikke skulle levere.  Nå er tvil og engstelse en av mine ryggmargreflekser og ofte tilstede helt ubegrunnet, men bryllup handler om å greie å skape atmosfæren brudeparet ønsker seg.

Fredag i uken før et bryllup kommer paret på en liten hagevandring hvor vi går i gjennom mulige blomster til anledningen.  Ofte er dette første gangen jeg treffer paret og vi snakker mer i detalj om hva de ser for seg. For paret er dette en fin mulighet til å si ønsker om bestemte blomster og for meg er det fint å få tak på om det er bestemte farger/blomster som ikke bør være med.

DSC_0281Brudebuketten er brudens smykke på bryllupsdagen og setter tonen for resten av bryllupsblomstene. Arrangementene på bordene, knapphullsblomstene og hårblomster henger alle visuelt sammen med hennes bukett.

 

DSC_0289

Med blant annet hageroser, kaprifol, ryllik, scabiosa, erteblomster og de aller første rudbeckiaene i fullt flor, i tillegg til løvemunn, daucus, astrantia og salvie ble det en herlig sommerlig stemning over bryllupet.

Lurer du på om du vil ha Alvehagens blomster til ditt bryllup på Jæren? Ta kontakt med Line her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s