Vakkert i vårsola

utsprunget salamander Det har vært så fantastisk flott vær her på Jæren hele den siste uken. Vi har vært ute nesten hele uken – styringen til ovnen er ikke kommet tilbake fra reparasjon, så det er om å gjøre å bruke tiden godt nå når vi fikk litt ufrivillig fri.

Det er nye planter som stikker nesen opp av jorden nesten hver dag. Det er det som gjør våren til den aller fineste tiden syns jeg. Her hos oss går vi tur i hagen i lunsj pausen, sommer som vinter. På sommerhalvåret går vi gjerne både før og etter jobb også. Herlig!

akeleie Akeleiens helt sammenkrøllede blader er så utrolig vakre. Her står de med en perle av vann i rosetten. Smeltet frost.

Revebjelle

Det er fortatt så kaldt om nettene at det fryser på. Denne revebjellen lyste spesielt godt opp i bedet før vårsola varmet den opp igjen.

scillaForrige sommer ommøblerte jeg i et av bedene. Det er endel scilla der i fra gammelt av. Spadde opp for å flytte de, men fikk ikke satt alle ned igjen. En potte ble stående glemt og nå blomstrer det så fint i den.

Det vi egentlig har holdt på med ute denne uken er grønnsakshagen. Endelig! Vi skal ha 9 bed i teglsten. Vi har spadd ut og støpt fundament til alle 9 og så vidt begynt å mure. Bilder og planer og drømmer kommer senere. Det er utrolig godt å være i gang, så får vi se hvor lang tid det tar…

ut av hagen I morges gikk hele familien ut på sporleting. Anledningen var den at da Willow skulle legge seg i går kveld og vi tittet ut av vinduet på værelset hennes, så så vi to rådyr ute i marka.

Benjamin som er steinløeren i familien har laget et åpning i steingarden ut til kjerreveien bak oss. Der kommer Bambi og Helene harefrøken både ut og inn. Vi har foreløpig ikke lyst til å sette inn en port for slik det er nå trekkes landskapet inn i hagen.

Rådyr sporsmå rådyr spor

Og visst var det spor å finne. Både store og små.

Det får være nok i fra Alvehagen i kveld. I morgen skal jeg skrive litt om pileflettingen jeg var på i dag.

;o) Line

3 kommentarer om “Vakkert i vårsola

 1. oi så artig gult kryp! En drage i glasshytta og salamander i plenen 😀

  Gleder meg til å se hva mer som skjer i hagen, har lagt deg til på hagebloggerlisten, flott at du gjorde meg oppmerksom på bloggen din 🙂

 2. Etter besøket ditt i min blogg, måtte eg jo innom her og kikke 😉
  Så flotte piltre du har fletta! Blir sikkert litt av eit syn når bladverket kjem.
  Eg har også kjøpt meg stiklingar, men vart anbefalt å la dei ligge fuktig i posen sin i kjøleskapet. Tenkte kanskje å putte dei i potter, slik du har gjordt, men det anbefalte ikkje kurshaldaren. Håpar du skriv om korleis det går med stiklingane dine, slik at vi kan følge med 🙂

 3. Ja-jeg håper alle vidjene slår rot slik at det blir trær av de. Vanner etter alle kunstens regler 🙂
  Så rart at dere fikk beskjed om å legge de i kjøleskapet fortsatt. Nå husker jeg ikke helt hvor hagen din holder til, men er det vinter ennå? Her er det vår og veksten er i full gang så jeg syns ikke det var verdt å vente lenger. Det er jo allerede en stund siden de ble høstet, så dersom vidjene til trærne kan slå rot nå må jo stiklingene kunne det også… Da blir det jo spennende å se om dette går! Oppdateringer kommer, så følg med! Lykke til med dine stiklinger også. Sveiper innom, så husk å skriv når du planter de 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s