Herlig!

Storkonvall ved bjørkestienÅååå så skjønt med dette deilige været!  Fredag ettermiddag hadde vi bål i bakhagen.  Jentene våre syns det er stor stas med pølser og pinnebrød og marshmallows til dessert.  Herlig å ligge på ryggen under den store selja og titte på lysspillet oppi krona.  

Det har likevel ikke vært bare slaraffenliv her i helgen.  Glassblåseriet skulle holde stengt på søndag og i dag men da det kom endel som ville inn valgte vi å holde åpent likevel.  Vi hadde jo ikke tenkt oss lengre vekk enn hagen 🙂

Som nyfrelst mulcher skred jeg til verket og fikk lagt gressklipp mellom plantene i hele skråningen på lørdag. Etterpå var jeg litt engstelig for at jeg hadde lagt på et for tykt lag for første omgangen på året- var redd det skulle gå varmgang i det.  Sjekket i dag men det ser helt fint ut foreløpig.

Den gamle syrinenBjørkestien er kjempefrodig; strutsebregner og storkonvall står utrolig godt til de helt hvite stammene på Himmalayabjørkene.  Plantet et eiketre et stykke ovenfor stien i går.  Langs steingarden er det mye liljekonvall så vi skal  flytte mer over.  På våren er hele dette området dekket med snøklokker og klosterklokker.  Like i nærheten står det en gammel hvit syrin ( – som for første gang i år har så mange blomster at jeg syns jeg har ‘råd’ til å ta kvister inn i en vase.)  I dette området har det bare blitt til litt etter hvert uten at vi har tenkt oss så nøye om men siden så mye tilfeldigvis er hvitt har vi besluttet at det skal fortsette slik.  Helt konsekvent blir det ikke for det er også fullt av bluebells som jo nettopp er blå 🙂 men så lyse at det får være greit.  

 

FuglestjerneDet tar aldri slutt med småplantene – såvidt jeg kan se har jeg planter på hver ledige jordflekk og fortsatt står det endel igjen.  De flerårige plantene skal ikke ut i bedene ennå.  Vi har ikke murt et barnehage bed  så det blir sannsynligvis grønnsaksbedene som får vikariere igjennom vinteren og det er leeeeenge til. 

Dette er herlig tider!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s