Fritillaria Melagris

Rutelilje, Sjakkbrettlilje, Snakeshead fritillary, Vipeegg – Kjært barn har mange navn.  Dette er én av mine første løkforelskelser.  Disse kom inn i hagen det aller første året vi bodde her.  Alltid når det snakkes om denne løken nevnes det hvor lett den sprer seg.  Åhh, som jeg har ventet! Den har absolutt ikke vist noe tegn til å ville ta over hele hagen..Når sant skal sies har den eneste forøkelsen som har skjedd vært ved kjøp av nye løker.  De 3 siste årene har jeg forsøkt å hjelpe naturen på vei ved å samle frø for siden å så.  Uten hell med spiringen.

I fjor leste jeg at frøene gjerne bør sås ferske så da frøkapslene åpnet seg spredte jeg frøene litt omkring der løkene står.

Det burde jeg kommet på tidligere.  Det er massevis av små spirer over det hele!  Så om noen år har jeg en eng av Vipeegg, det gleder jeg meg til.

En kommentar om “Fritillaria Melagris

  1. så kul om den sprider sig för rutliljan är oemotstålig. Jag får aldrig fler än ett par få, men kanske jag rensar mina rabatter lite för gott? Den lilla fröspiran du visar ser ju inte större ut än ett grässtrå 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s