Endelig!

Endelig er det jord i hele lavendelbeddet.  Halve ble fylt opp i fjor men så ble det bråstopp.  (Det går litt i rykk og napp her hos oss).  Beddet er en dobbel steingard med jord i mellom.  For å ha god drenering er nederste halvdel fylt med stein/pukk og for at ikke jorda skal skylles nedimellom har vi lagt veiduk.

Stiklingene jeg plantet her i fjor har greid seg godt igjennom vinteren.  Planen var å plante årets lavendelstiklinger i resten av beddet, men de er ikke klare til å flytte ut ennå.  Strålende fornøyd med å ha fått jord i hadde jeg selvsagt lyst til å plante med en gang slik at det er helt ferdig. Akkurat på denne plassen er det konstant vind så det er ingen vits i å fylle opp med sarte (men store) kjøpeplanter.  Løsningen ble å flytte gudene-vet-hvor-mange av de ørtåførti små lavendelspirene som er kommet opp i det andre lavendelbeddet på andre siden av parkeringsplassen.  De er knøtte små og vil ikke ha noen  WOW! effekt dette året, men tanken er at når de er født og oppvokst på plassen vil de greie seg bedre.  Har plantet supertett da jeg regner med at noen vil gå dukken.

Andre steder i hagen er det frodigere.  Foreløpig er det bare brannliljene av liljene som blomstrer -de står så flott til de gule dagliljene syns jeg. Til høsten skal vi spa opp og flytte litt her – noen lave sorter står bak og andre har spredd seg så voldsomt at det er litt kamp om plassen.  Det er planen i alle fall, så får vi se – det var det med rykk og napp…

Knautia macedonia ‘Melton Pastels’ som jeg sådde i fjor blomstrer rikelig.  Et pluss med denne stauden er at selve tuen er vintergrønn og derfor gir liv til hagen på vinteren også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s